Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Eveniment de promovare a Statutului lucrătorilor culturali profesioniști finanțat în cadrul PNRR

Ministerul Culturii (MC), prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de coordonator de reforme și investiții (CRI) organizează joi, 9 februarie 2023, începând cu ora 10:30, la Palatul Culturii din Iași (sala „Henry Coandă”), un prim eveniment dedicat promovării Statutului lucrătorului cultural profesionist.

Propunerea legislativă elaborată în cadrul Reformei 3 - Reformarea sistemului de finanțare a sectorului cultural și finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 11 - Turism și cultură vizează maximizarea potențialului creativ al lucrătorilor culturali și menținerea activă a acestora pe piața muncii, dar și dezvoltarea sectoarelor culturale și creative și creșterea contribuției lor economice.

Statutul lucrătorului cultural profesionist propune un cadru coerent de protecție socială și fiscală aplicabil unor categorii profesionale atipice ce implică munca artistică și culturală, în prezent reglementate de o legislație fragmentată.

Evenimentul de promovare organizat în Iași reunește experții implicați în elaborarea propunerii legislative și invită la dialog profesioniștii care activează în sectoarele culturale și creative și care pot beneficia de măsurile de sprijin vizate prin Statutul lucrătorului cultural profesionist.

În vederea participării, cei interesați trebuie să completeze și să transmită, până luni, 6 februarie 2023, ora 16:00, Formularul de înscriere

Sursa: www.umpcultura.ro 

Vizualizări: 137