Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltarea turismului rural din regiunea transfrontaliera Mehedinti-Borski

Asociatia Pro-Mehedinti din Drobeta Turnu Severin, avand ca parteneri Turisticka Organizacija Opstine Majdanpek (Serbia) si Consiliul Judetean Mehedinti implementeaza în perioada 01.10.2008 - 30.09.2009, proiectul„Dunarea fara frontiere”, finantat din fondurile Programului de Vecinatate Romania-Serbia 2004-2006, Componenta PHARE CBC 2006.

În Romania, programul este gestionat de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara.

Proiectul, în valoare de 154.044,00 Euro din care 138.544,00 Euro contributie a Uniunii Europene, are ca scop stimularea dezvoltarii turismului rural si promovarea reperelor turistice din regiunea transfrontaliera riverana Dunarii din Mehedinti-Borski, prin consolidarea legaturilor dintre comunitatile romana si sarba în vederea dezvoltarii turismului si facilitarii comunicarii interculturale transfrontaliere. Grupurile tinta ale proiectului sunt constituite din localnici, operatori turistici, turisti din regiunea transfrontaliera precum si autoritati locale.

În cadrul proiectului se vor realiza urmatoarele activitati:

  • Realizarea unei baze de date cu manifestari cultural-artistice si sportive, festivaluri, balciuri si targuri din localitatile riverane Dunarii din regiunea Mehedinti – Borski;
  • Identificarea si contactarea operatorilor turistici romani si sarbi din zona de implementare a proiectului;
  • Organizarea seminarului de lucru al operatorilor turistici romani si sarbi din regiunea dunareana;
  • Organizarea a 10 conferinte despre agroturism;
  • Alcatuirea unui stand InfoPack al regiunii vizate si distribuirea lui;
  • Realizarea unui centru turistic virtual al regiunii dunarene Mehedinti-Borski;
  • Organizarea unui targ de turism romano-sarb „Dunarea fara frontiere”.

Proiectul “Dunarea fara frontiere” îsi propune ca prin activitatile ce vor fi efectuate sa încurajeze stimularea industriei turismului si sa asigure o crestere a vizibilitatii reperelor turistice etno-culturale din regiunea transfrontaliera riverana Dunarii.

Persoana de contact: Diana Budu, coordonator proiect
Tel. 0252/311 126
Fax 0252/311 126
E-mail: pro@mehedinti.ro

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 241