Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CINEA: Un nou apel pentru obținerea statutului de proiect transfrontalier în domeniul energiei obținute din surse regenerabile

Agenția Executivă Europeană pentru Infrastructură Climatică și Mediu (CINEA) a lansat marți, 10 ianuarie 2023, cel de-al doilea apel pentru obținerea statutului de proiect transfrontalier în domeniul energiei din surse de energie regenerabilă (CB RES status) și, implicit, de includere pe lista proiectelor eligibile pentru finanțare CEF (CB RES list). În acest sens, obținerea statutului oficial CB RES este o cerință pentru a fi eligibil pentru sprijin financiar pentru studii și lucrări în cadrul Programului Energie CEF. Mai mult, obținerea statutului CB RES poate aduce beneficii suplimentare, cum ar fi o vizibilitate mai mare, o mai mare siguranță pentru investitori și un sprijin mai puternic din partea țărilor UE.

Promotorii proiectelor candidat pentru statutul CB RES pot participa la apel prin depunerea unei cereri/aplicații prin EU SURVEY până la data de 3 mai 2023.  

Potrivit comunicatul oficial, se preconizează că lista CB RES va fi adoptată de Comisia Europeană până în toamna anului 2023 și publicată în Jurnalul Oficial în noiembrie 2023. De asemenea, se preconizează că următoarea cerere de propuneri disponibilă în cadrul CEF Energy pentru proiecte eligibile CB RES se va deschide contextual cu intrarea în vigoare a noii liste CB RES.

CINEA organizează pe 26 ianuarie 2023 o zi virtuală de informare unde vor fi explicate toate detaliile apelului, precum și contextul politic, cererea și procesul de evaluare. Participanții se pot înscrie la eveniment prin intermediul acestui link până la data de 24 ianuarie.

Pentru mai multe detalii puteți consulta rubrica noastră alte finanțări.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: CINEA

Vizualizări: 173