Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Antreprenoriatul social: Cum putem crea parteneriate cu actorii publici și exemple de bune practici

Marți, 24 ianuarie 2023, continuă seria evenimentelor de conștientizare și promovare a inovării sociale organizate în cadrul proiectului SEED.

Domeniul antreprenoriatului social este divers și complex. Include mai mulți actori și se dezvoltă din ce în ce mai mult. Prezentul webinarul își propune să ofere perspective asupra acestui domeniu, prezentând date recente din cercetările realizate despre Europa și Italia. Datele ajută la înfățișarea unei situații mai clare, chiar dacă antreprenoriatul social este încă în creștere și în continuă schimbare. După introducere, webinarul se va concentra pe cazuri și abordări specifice care favorizează dezvoltarea antreprenoriatului social. Sunt prezentate o abordare specifică pentru susținerea antreprenoriatului social, cum ar fi parteneriatul strâns al unui actor public cu antreprenorii sociali și incubatoarele, precum și recomandări de politică cu privire la modul de susținere a incubației incluzive. Ulterior, sunt descrise și comentate cazuri reale de întreprinderi sociale italiene și europene.

Webinarul este organizat de Università di Bologna în colaborare cu: ART-ER, Better Incubation, Fa’ la cosa giusta, Fondazione CRT, Fondazione Giacomo Brodolini, Inkubator Sežana, Politecnico di Torino.

Agendă:

  1. Introducere 
  2. Antreprenoriat social și ecosisteme sociale – Paolo Landoni, Politecnico di Torino
  3. Stakeholderi regionali cheie pentru inovarea socială și antreprenoriatul social – Kristian Mancinone, Art-ER, Chiara Davalli, Better Incubation

Exemple de antreprenoriat social 

  1. FabriQ (Italy) – Deborah Greco, Fondazione Giacomo Brodolini
  2. Inkubator Sežana (Slovenia) – Dorijan Marsic, Director of Incubator Sezana
  3. Urmează să fie anunțat – Zoe McDonagh, Fondazione CRT
  4. Si parte dal Bosco (Italy) – Piero Brunod, Fa la cosa giusta Network

Participarea în cadrul evenimentului este gratuită, fiind necesară doar înscrierea în prealabil aici

Proiectul SEED este finanțat de Comisia Europeană și are în vedere crearea de centre naționale de competențe pentru inovare socială în România, Italia, Slovenia și Grecia. www.fonduri-structurale.ro dezvoltă Centrul Național de Compentențe pentru Inovare Socială din România. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile aici

Sursa: SEED Project

Vizualizări: 850