Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană a aprobat Programul pentru Acvacultura și Pescuit al României pentru perioada de programare 2021-2027

Comisia Europeană a anunțat joi, 1 decembrie 2022, aprobarea Programului pentru Acvacultura și Pescuit al României pentru perioada de programare 2021-2027.

Programul va contribui la prioritățile politice ale UE prezentate în strategiile europene (Green Deal, Farm to Fork, Biodiversity), prin trecerea la acțiuni mai ambițioase și inovatoare și prin angajamentul față de prioritățile orizontale ale UE. De asemenea, acesta va sprijini reziliența sectoarelor pescuitului și acvaculturii prin utilizarea schemelor de compensare dedicate sectoarelor economice albastre relevante în fața crizelor viitoare. Mai mult,PAP sprijină tranziția ecologică prin investiții în acțiuni care vizează îmbunătățirea infrastructurii de pescuit, selectivitatea uneltelor de pescuit, decarbonizarea și eficiența energetică. 

Tranziția digitală a sectoarelor românești de pescuit, acvacultură și procesare este subliniată ca fiind un domeniu cheie al programului, incluzând o gamă largă de soluții inovatoare, de la mijloace de control și colectare a datelor privind pescuitul până la noi tehnologii IT aplicate la producția și procesarea în acvacultură.

Alocarea financiară totală este de 232 milioane de euro pentru următorii șase ani, din care contribuția UE reprezintă 162,4 milioane de euro. Fondul va promova creșterea durabilă a sectorului românesc al acvaculturii și pescuitului.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 455