Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Apărarea cibernetică: UE intensifică acțiunile de combatere a amenințărilor cibernetice

Joi, 10 noiembrie 2022, Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant au prezentat o comunicare comună privind o politică a UE în domeniul apărării cibernetice și un plan de acțiune privind mobilitatea militară 2.0 pentru a aborda deteriorarea mediului de securitate în urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și pentru a spori capacitatea UE de a-și proteja cetățenii și infrastructura.  

Prin noua politică de apărare cibernetică, UE va consolida cooperarea și investițiile în domeniul apărării cibernetice pentru a proteja, detecta, descuraja și apăra mai bine împotriva unui număr tot mai mare de atacuri cibernetice. 

Politica UE în materie de apărare cibernetică vizează stimularea capacităților de apărare cibernetică ale UE și consolidarea coordonării și cooperării între comunitățile cibernetice militare și civile. Aceasta va îmbunătăți gestionarea eficientă a crizelor cibernetice în cadrul UE și va contribui la reducerea dependențelor strategice în ceea ce privește tehnologiile cibernetice critice, consolidând în același timp baza industrială tehnologică europeană de apărare. De asemenea, va stimula formarea, atragerea și păstrarea talentelor în domeniul cibernetic și va intensifica cooperarea cu partenerii în domeniul apărării cibernetice. 

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 96