Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

I-NERGY: Oportunitate de finanțare privind utilizarea inteligenței artificiale pentru sectorul energetic

Al doilea apel de proiecte pentru programul I-NERGY a fost lansat, potrivit site-ului oficial. În acest sens, obiectivul programului este de a promova inteligența artificială în sectorul energetic prin furnizarea:

  • unui cadru modular deschis pentru sprijinirea cererii inteligenței artificiale (AI) în sectorul energetic, valorificând instrumente de ultimă generație precum AI, Internet of Things (IoT), semantică, instrumente de analiză;
  • unui sprijin financiar prin apeluri deschise către IMM-uri terțe pentru noi cazuri de utilizare a energiei și validarea elementelor de bază ale tehnologiei, precum și pentru noi servicii energetice bazate pe AI.

Beneficiari eligibili sunt consorțiile formate din maxim 2 membri: 1 furnizor de servicii de dezvoltare: IMM, inclusiv start-up; 1 furnizor de infrastructură pilot/proprietar de date (EPES): orice entitate juridică.

Toți membrii consorțiului trebuie să aibă sediul în următoarele zone: Uniunea Europeană (inclusiv Țări și Teritorii de peste mari legate de statele membre), Regatul Unit și Irlanda de Nord sau țările asociate Horizon 2020.

Bugetul alocat este de 1,5 milioane de euro, iar finanțarea acordată per proiect este de până la 100.000 euro.

Termenul limită de depunere a proiectelor este 12 decembrie 2022.

Pentru mai multe detalii puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Vizualizări: 193