Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost semnat ordinul pentru cel mai amplu program de descentralizare pentru fotovoltaice

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat miercuri, 12 octombrie 2022, semnarea unui ordin prin care se descentralizează sistemul de finanţare pentru panourile fotovoltaice. 

În ceea ce privește situația cererilor depuse, din totalul de 45.000 de cereri, 20.000 au fost evaluate. Tot miercuri, alte 4500 de proiecte pentru programul cu panouri fotovoltaice, au fost aprobate.

Programul pentru panouri fotovoltaice va începe la 1 ianuarie 2023.

„Simplificam dosarele, încercăm să cerem doar două trei documente (extras de carte funciară și certificatul de racordare la sistemul național de furnizare de energie electrică), pentru a reduce birocrația, pentru a simplifica și pentru a avea practic peste 3000 de agenți de implementare, 3000 de primării.”, a declarat Tanczos Barna.

Mai mult, ministrul Mediului a dat asigurări că pentru panourile fotovoltaice este asigurat un buget de câteva miliarde de lei în următorii doi-trei ani.

Totodată, în cadrul aceluiași interviu, s-a discutat și despre Programul Rabla pentru becuri, care va avea un buget de 400 milioane de lei.

„Săptămâna viitoare dacă suntem gata cu bugetul, putem lansa programul. Ghidul este în consultare publică, condițiile fiind: 200 de lei pentru fiecare bec clasic în schimbul unui bec led”, a menționat ministrul.

Important de reamintit este faptul că dacă o persoană a luat un voucher pentru un anumit lucru și nu l-a folosit, persoana nu va mai putea cere alt voucher pentru același tip de aparatură.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: Facebook Ministerul Mediului

Vizualizări: 828