Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect pentru îmbunătățirea calității apei fluviului Dunărea, finanțat prin DTP

Proiectul se numește „Îmbunătățirea calității apelor din Bazinul Dunărean și a afluenților acestuia printr-un management integrat al Serviciilor Ecosistemice” – IDES -Cod DTP3-389-2.1 și este finanțat prin INTERREG - DTP -IDES-INTERREG - Programul Transnațional Dunărea (DTP – Danube Transnational Programme).

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este partener în cadrul Proiectului IDES, 20 de instituţii din zece ţări situate în bazinul Dunării (Germania, Austria, România, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Serbia, Croația și Moldova) fiind implicate în acesta.

Liderul de proiect este Universitatea Catolică din Eichstaett-Ingolstadt, Germania.

Proiectul se desfășoară în perioada 01.07.2020 – 31.12.2022.

Bugetul total este de 1.951.170 Euro.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți calitatea apei fluviului Dunărea și afluenților săi printr-un management integrat al zonelor inundabile bazat pe servicii ecosistemice.

O analiză spațială va documenta factorii actuali ai calității apei de-a lungul Dunării și afluenților săi și a ES relevante în luncile lor inundabile. În cinci zone pilot se va aplica IDES Dunărea iar efectul scenariilor de management al calității apei asupra ES relevante va fi evaluat pentru a deriva un concept optimizat. Actorii cheie vor fi instruiți în utilizarea instrumentului IDES pentru managementul calității apei și va fi elaborat un manual de implementare a acestuia.

Pe baza rezultatelor, vor fi elaborate planuri naționale de acțiune cu zone prioritare și o strategie comună de îmbunătățire a calității apei la nivel transnațional în ceea ce privește planul de management al bazinului hidrografic Dunărea.

Sursa: Ministerul Mediului

Vizualizări: 132