Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: 51 milioane de euro pentru subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie Romă sau din mediul rural

AM POCU a lansat astăzi, 20 septembrie 2022, apelul non-competitiv „Stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie Romă, persoane din mediul rural” aferent Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.1., Obiectivul specific: 3.2. și Obiectivul specific: 3.3.

Tipuri de solicitanți eligibili: Serviciul Public de Ocupare, respectiv Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Alocarea dedicată regiunilor mai puțin dezvoltate este de 51.000.000 euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu poate depăși alocarea financiară menționată anterior. 

În cadrul apelului de proiecte, grupul țintă este format din:

  • Șomeri şi persoane inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanele cu dizabilități, persoanele cu nivel redus de educație;
  • Cetățeni români aparținând minorității roma;
  • Persoanele din mediul rural în special cele din agricultura de subzistență și semi-subzistență.

Apelul de proiecte finanțează următoarele tipuri de acțiuni care se adresează grupului țintă prevăzut în ghid:

  • Subvenționarea locurilor de muncă (acordarea subvențiilor angajatorilor care angajează persoane din grupul țintă) - activitate obligatorie și relevantă;
  • Monitorizarea obligațiilor asumate de angajator și/sau persoanele din grupul țintă, ca urmare a intervenției și sprijinului primit - activitate obligatorie și relevantă.

Descarcă ghidul

Sistemul informatic MySMIS 2014 va fi deschis în data de 20 septembrie 2022 ora 16.00 și se va închide în data de 30 septembrie 2022, ora 16.00.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE 

Vizualizări: 356