Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: A fost lansat apel de proiecte pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat vineri, 16 septembrie 2022, apelul pentru Investiția 8 - Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare, din cadrul Componentei 9 - Suport pentru Sectorul privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare.

Obiectiv general: Sprijinirea sistemului național de cercetare-dezvoltare prin atragerea de resursă umană înalt specializată din străinătate, în jurul căreia se vor crea și dezvolta grupuri de cercetare de excelență în domenii științifice de vârf, contribuind la îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Strategia Națională de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă.

Beneficiari eligibili sunt cercetătorii din străinătate, inclusiv români din diaspora, pentru care începerea sau revenirea la o carieră de cercetare în România reprezintă o alternativă viabilă.

Finanțarea maximă acordată pentru:

  • un proiect cu o durată de 36 de luni este de maximum 7.000.000 RON;
  • un proiect cu o durată mai scurtă de 36 de luni se calculează proporțional cu durata proiectului raportată la 36 de luni.

Activități eligibile:

  • activități de cercetare fundamentală, conform OG nr. 57/2002, cu modificările și completările ulterioare, în domeniile științifice enumerate în Anexa 3 – Domenii științifice;
  • activități suport pentru derularea proiectului;
  • activități de diseminare.

Perioada de depunere a proiectelor este: 03.10.2022, ora 15:30 (ora României) - 15.11.2022, ora 16:00 (ora României).

Descarcă ghidul

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: MCID

Documente
Ghid PNRR_ I8.zip
Vizualizări: 1120