Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene de peste 4 milioane de lei pentru construirea unei grădinițe noi în comuna mehedințeană Șimian

Peste 4 milioane de lei, fonduri europene, au fost folosite pentru construirea unei grădinițe noi, ultramoderne, în comuna mehedințeană Șimian. Proiectul a fost implementat de către autoritățile locale, care au ca prioritate investițiile în unităţile de învăţământ şi crearea unui mediu educațional modern pentru elevi și preșcolari.

Astfel, cu bani atrași prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a fost construită o clădire care funcționează ca grădiniță cu program normal, unde învață peste 100 de copii, împărțiți în trei grupe, respectiv grupa mică, mijlocie și mare.

Decizia construirii unei noi grădinițe în comuna Șimian, sat Șimian, a fost luată de administrația locală ca urmare a creșterii, de la an la an, a numărului cererilor de înscriere, neexistând spații suficiente pentru activități educative.

Terenul pus la dispoziție de Primăria comunei Șimian are o suprafață totală de 1463 mp, pe care a fost construită grădinița și au fost amenajate locuri de parcare, un loc de joacă pentru copii și spațiu verde cu gazon și arbori decorativi. Clădirea a fost racordată la rețelele publice de apă, canalizare și energie electrică.

Compartimentarea și forma clădirii au fost proiectate în vederea obținerii spațiilor necesare pentru desfășurarea activităților propuse, în conformitate cu cerințele actuale și cu normativele în vigoare. Astfel, au fost create șase săli de clasă, trei la parter și trei la etaj, cancelarie, secretariat și birou pentru director, punct medical cu două izolatoare, hol de acces și scară interioară, hol cu vestiare pentru depozitarea hainelor de stradă ale copiilor, precum și o sală multifuncțională.

De asemenea, au fost amenajate grupuri sanitare la ambele etaje, separate, pentru copii, cadre didactice și vizitatori, inclusiv unul pentru persoane cu dizabilități. Clădirea are și un spațiu tehnic, unde este amplasată centrala termică, iar accesul se face din exterior, pentru siguranța copiilor.

Proiectul a avut o valoare totală de 4,1 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 4 milioane de lei.

Investițiile au fost derulate de Primăria comunei Șimian în cadrul Axei prioritare 10 –  Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Operațiunea A – Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia 

Vizualizări: 140