Comisia Europeană, în colaborare cu HaDEA (Agenția Executivă Europeană pentru Domeniile Sănătății și Digital), a lansat o nouă cerere de propuneri în cadrul Programului pentru piața unică (SMP) – componenta alimentară.
Scopul apelului este de a sprijini părțile interesate din sectorul ospitalității și al serviciilor alimentare pentru a îmbunătăți măsurarea risipei de alimente și pentru a ajuta la implementarea prevenirii risipei de alimente în operațiunile și organizațiile lor. Sectorul include restaurante, hoteluri și servicii de catering (asistență medicală, educație, cantine, transport etc.) atât în sfera publică, cât și în cea privată.
Prin acest apel, Comisia Europeană caută soluții care să fie gata să fie implementate de întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), în condiții apropiate de piață și la scară industrială sau comercială. O gamă largă de activități sunt eligibile pentru a fi susținute prin granturile oferite în cadrul acestei cereri de propuneri, cum ar fi integrarea prevenirii risipei alimentare în operațiunile comerciale, programele de monitorizare a risipei alimentare, materiale de comunicare, dezvoltarea de noi modele de afaceri, programe de formare etc.
Propunerile de proiect ar trebui să includă un diagnostic inițial al risipei alimentare pentru a înțelege amploarea problemei și ar trebui să integreze măsurarea risipei alimentare ca parte a evaluării eficacității inițiativelor propuse.
Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 20 septembrie 2022, ora 17:00 CET.
Pentru mai multe informații puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.
Ana-Maria Radu,