Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Single Market Programme - Granturi destinate companiilor din sectorul ospitalității și al serviciilor alimentare, în special IMM-urile pentru atenuarea risipei alimentare

Comisia Europeană, în colaborare cu HaDEA (Agenția Executivă Europeană pentru Domeniile Sănătății și Digital), a lansat o nouă cerere de propuneri în cadrul Programului pentru piața unică (SMP) – componenta alimentară. 

Scopul apelului este de a sprijini părțile interesate din sectorul ospitalității și al serviciilor alimentare pentru a îmbunătăți măsurarea risipei de alimente și pentru a ajuta la implementarea prevenirii risipei de alimente în operațiunile și organizațiile lor. Sectorul include restaurante, hoteluri și servicii de catering (asistență medicală, educație, cantine, transport etc.) atât în ​​sfera publică, cât și în cea privată.

Prin acest apel, Comisia Europeană caută soluții care să fie gata să fie implementate de întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), în condiții apropiate de piață și la scară industrială sau comercială. O gamă largă de activități sunt eligibile pentru a fi susținute prin granturile oferite în cadrul acestei cereri de propuneri, cum ar fi integrarea prevenirii risipei alimentare în operațiunile comerciale, programele de monitorizare a risipei alimentare, materiale de comunicare, dezvoltarea de noi modele de afaceri, programe de formare etc.

Propunerile de proiect ar trebui să includă un diagnostic inițial al risipei alimentare pentru a înțelege amploarea problemei și ar trebui să integreze măsurarea risipei alimentare ca parte a evaluării eficacității inițiativelor propuse.

Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 20 septembrie 2022, ora 17:00 CET.

Pentru mai multe informații puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro 

Vizualizări: 1016