Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

„Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” deschide apelul de idei și proiecte civice la Miercurea Ciuc

Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România au dat startul la programul național de finanțare „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” în 5 orașe din țară, printre care și Miercurea Ciuc. Aflat la ediția a IV-a, programul național oferă finanțări nerambursabile în valoare totală de peste 1.225.000 de lei și mentorare celor mai bune soluții la provocări de mediu și educație.

La Miercurea Ciuc programul este coordonat prin Fundația Comunitară Mureș, care va aloca 245.000 de lei oferiți de către Lidl România, pentru granturi care pot fi obținute pe bază de concurs de proiecte. 

Sunt eligibile pentru finanțare proiectele organizațiilor non-guvernamentale, neafiliate politic, grupurilor de inițiativă și instituțiilor de învățământ (grădinițe, școli, centre educaționale etc). 

Înscrierile au loc în perioada 21 iulie - 24 august 2022. 

Toți cei interesați își pot înscrie ideile până pe 24 august 2022, prin completarea documentelor de aplicare disponibile pe pagina web a programului.

Pentru mai multe detalii puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări

Prin acest program, vor putea beneficia de de finanțare și mentorare inițiative precum ateliere în spații publice care promovează mobilitatea urbană și sănătatea fizică sau activități cultural-artistice care încurajează pasiunea copiilor și tinerilor prin inițiative creative. Sunt așteptate înscrieri de proiecte dedicate reducerii consumului de energie sau care stimulează receptivitatea și spiritul de implicare în rezolvarea problemelor comunității.

În perioada 21 iulie – 15 august, echipa Fundaţiei Comunitare Mureș va organiza sesiuni de sprijin gratuite cu potențialii aplicanți. 

Aceste sesiuni se vor desfășura în două etape: 

  1. prima etapă este destinată aspectelor referitoare la formularul de aplicare
  2. a doua pentru clarificări și feedback specific care vizează îmbunătățirea propunerilor. 

Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către un comitet de evaluare format din: experți în domeniile Fondului pentru un viitor mai bun (protejarea mediului și educație), conectați la comunitatea din Miercurea Ciuc și reprezentanți ai Fundației Comunitare Târgu Mureș și reprezentantul autorități locală, pe baza criteriilor stabilite local și care pot fi consultate în Ghidul de finanțare. 

Sursa: Fundația Comunitară Mureș

Vizualizări: 553