Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se solicită prelungirea apelului „Proiect tehnologic inovativ” dedicat proiectelor de cercetare-dezvoltare-inovare finanțate prin POC

Firma de consultanță Avisso Consulting Services a transmis pe 12 iulie 2022, către Direcția Generală Organism Intermediar pentru Cercetare din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, o adresă prin care solicită prelungirea apelului de proiecte POC 1.2.1 Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte de CDI derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institutele de CD și universități, în scopul inovării de procese și de produse în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere, Tip de proiect: PROIECT TEHNOLOGIC INOVATIV cu minimum 30 de zile calendaristice.

Adresa transmisă vine în contextul în care apelul de proiecte a fost deschis, însă fără o anunțare clară și publică cu privire la perioada exactă de depunere, firma de consultanță reclamând faptul că nu s-a asigurat transparența lansării apelului de proiecte, iar beneficiarii nu vor avea timp să pregăteasă documentația de finanțare din acest motiv.

Pașii privind pregătirea de lansare a apelului de către AM POC, prezentați de Avisso Consulting Services în adresa transmisă:

  • Publicarea în consultare a Ghidului Solicitantului în perioada 2 februarie 2022-16 februarie 2022.
  • Pe data de 7 iunie 2022 a fost publicat Ordinul MIPE nr. 883/07.06.2022 pentru aprobarea Ghidului Solicitantului.
  • In data de 8 iunie 2022 aceleași informații / documente apar si pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv “Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate din cadrul MIPE publică Ordinul nr. 883/07.06.2021 pentru aprobarea Ghidului Solicitantului aferent Acțiunii 1.2.1 Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte de CDI derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institutele de CD și universități, în scopul inovării de procese și de produse în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere Tip de proiect: PROIECT TEHNOLOGIC INOVATIV ” , fără indicarea clara a datei de lansare a apelului de proiect.

Apelul de proiecte a fost deschis, însă, în MySMIS  fiind în acest moment în ultimele zile de depunere: „Astăzi (n.r. 12.07.2022) s-a aflat pe surse neoficiale ca apelul este deja lansat și urmează sa se închidă pe 16 iulie 2022, lucru care nu apare pe niciun canal de comunicare publică, nici pe pagina de internet a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene nici pe pagina de internet a Organismului Intermediar pentru Cercetare. Informația se regăsește doar în platforma MySMIS la selectarea apelului de proiecte. Aceasta platformă nu este un instrument de comunicare publică, fiind accesibilă doar companiilor care dețin cont și este un instrument de lucru pentru depunerea cererilor de finanțare”, se arată în adresa transmisă de firma de consultanță.

Descarcă textul integral al adresei

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 375