Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ordonanța de urgență privind îmbunătățirea sistemului de finanțare a proiectelor culturale și a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, aprobată de Executiv

Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 51/1998 privind îmbunătățirea sistemului de finanțare a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, precum și pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării Programului cultural naţional „Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” a fost aprobată în ședința Guvernului de ieri, 16 iunie 2022. 

Ordonanţa Guvernului nr. 51/1998 vizează îmbunătăţirea sistemului de finanţare nerambursabilă a proiectelor culturale, iar Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 42/2019 reglementează modul de finanţare a Programului Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2021", ca program cultural naţional, conţinând un portofoliu de proiecte şi acţiuni multianuale. Susţinerea desfăşurării Programului se asigură de către Ministerul Culturii, dar implementarea lui este de competenţa autorităților publice locale ale municipiului Timișoara, respectiv ale județului Timiș, prin –  Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara  și  Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș. Responsabilitatea privind Programul TM 2023 aparține comunităţii locale şi  reprezentanţilor acesteia.

Descarcă proiectul de act normativ

Sursa: Ministerul Culturii

Documente
OUG-7 (1).pdf
Vizualizări: 131