Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Boloș: A doua cerere de plată pe PNRR urmează să fie depusă în cursul lunii octombrie a acestui an

Ieri, 6 iunie 2022, la finalul Comitetului interministerial de coordonare pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a trecut în revistă stadiul în care se află pregătirile României pentru a putea absorbi banii europeni disponibili prin PNRR. 

Ca urmare a depunerii la finalul lunii mai 2022 a primei cereri de plată pe PNRR, ministrul Boloș a specificat faptul că este posibil ca în perioada următoare România să primească observații sau clarificări din partea Comisiei Europene: „Este perioada în care Comisia Europeană e posibil să mai transmită observații sau clarificări la jaloanele care deja au fost îndeplinite. Reamintesc că am avut un număr de 21 de jaloane obligație de îndeplinit până la sfârșitul anului 2021, iar din acest punct de vedere, până la momentul la care se efectuează plata pentru cererea de rambursare, Comisia Europeană mai are dreptul să solicite aceste clarificări pentru obținerea de informații suplimentare”. 

În ceea ce privește cea de-a doua cerere de plată, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că aceasta va fi depusă „în cursul lunii octombrie a acestui an, când România are de încasat suma de 3 miliarde de euro”.

Astfel, potrivit acestuia, România trebuie să aibă în cursul anului 2022 suma de 10 miliarde euro din PNRR: „Ar trebui să avem această sumă după depunerea cererii de plată numărul 2 din cursul lunii octombrie. Sigur, e un demers pe care îl facem cu regularitate, pentru a ne asigura că la termenele, pe care le avem fixate pentru depunerea cererilor de plată, toate jaloanele sunt validate și, repet, sunt validate cu Comisia Europeană, pentru că așa după cum am precizat de nenumărate ori, procesul de validare a jaloanelor poate să dureze până la efectuarea plăților către statul membru, respectiv până la data la care Comisia Europeană virează banii în contul României”.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României 

Vizualizări: 139