Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se pot depune proiecte pentru comertul electronic si pentru sisteme informatice integrate

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei anunţă deschiderea înregistrării proiectelor pentru Domeniul Major de Intervenţie 3, Operaţiunea 3.1 – “Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate şi a altor aplicaţii electronice pentru managementul afacerilor” şi operaţiunea 3.2 “Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comerţ electronic şi a altor soluţii electronice pentru afaceri”.

Înregistrarea proiectelor se poate face on-line în mod continuu, începând cu data de 2 septembrie 2008 ora 9.00 până în data de 12 decembrie 2008 ora 16.30, la adresa http://fonduri.mcti.ro, urmând ca în termen de 5 zile lucrătoare de la înregistrarea on-line, proiectul să fie depus la registratura MCTI, din B-dul Libertăţii. Nr.14, Sector 5, Bucureşti.

Ghidurile solicitantului detaliază criteriile specifice care trebuie îndeplinite de potenţialii beneficiari şi proiectele acestora, regulile de finanţare, circuitul proiectului, modalitatea de selecţie a proiectelor, procesul de contractare şi implementare, precum şi drepturile şi obligaţiile beneficiarilor.

Operaţiunea 3.1 – “Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate şi a altor aplicaţii electronice pentru managementul afacerilor” beneficiază de un buget de 71 milioane lei şi are ca activităţi eligibile achiziţionarea de aplicaţii software, echipamente TIC, alte mijloace fixe, servicii de consultanţă şi training specializat necesare pentru:

  • Implementarea sau extinderea sistemelor ERP (Enterprise Resource Planning – Planificarea Resurselor Întreprinderii);
  • Implementarea sau extinderea de sisteme pentru relaţii cu clienţii (CRM – Customer Relationship Management);
  • Implementarea de soluţii software pentru design şi/sau producţie, pentru îmbunătăţirea managementului ciclului de viaţă al produselor;
  • Implementarea sistemelor informatice de analiză economică şi suport decizional (business intelligence systems) şi a altor aplicaţii electronice pentru managementul afacerii.
Descarca Ghidul Solicitantului

Operaţiunea 3.2 “Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comerţ electronic şi a altor soluţii electronice pentru afaceri” beneficiază de un buget de 36 milioane lei, având ca activităţi eligibile achiziţionarea de aplicaţii software, echipamente TIC şi alte mijloace fixe necesare, servicii de consultanţă şi training specializat pentru:
  • Implementarea de sisteme informatice de comerţ electronic;
  • Implementarea de sisteme informatice pentru licitaţii electronice;
  • Implementarea de sisteme informatice pentru tranzacţii electronice securizate;
  • Implementarea de sisteme informatice de e-payment (plăţi electronice);
  • Implementarea de sisteme de e-learning (învăţământ la distanţă) pentru IMM-uri;
  • Implementarea altor sisteme informatice pentru dezvoltarea/optimizarea activităţii companiei (B2B, B2C).
Descarca Ghidul Solicitantului

Beneficiarii eligibili pentru aceste operaţiuni sunt întreprinderile mici şi mijlocii ce funcţionează în conformitate cu Legea nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Vineri 22.08.2008 s-a încheiat depunerea apelurilor de proiecte pentru Domeniul Major de Intervenţie 1, operaţiunea 1 “Sprijinirea accesului la broadband şi la serviciile conexe”. S-a înregistrat un număr de 314 proiecte depuse, în valoare de aproximativ 20.5 milioane lei.

Pentru eventualele întrebări sau nelămuriri cu privire la fondurile structurale în domeniul IT&C, reprezentanţii Organismului Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale vă stau la dispoziţie la telefon 021.311.41.55 sau e-mail fonduri@mcti.ro.

Sursa: MCTI

Vizualizări: 85