Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Finanțelor: Din 15 mai se vor putea depune aplicații pe Schema 807/2014 - stimularea investițiilor cu impact major în economie

Ministrul finanțelor, Adrian Câciu, a declarat ieri, 19 aprilie 2022, în cadrul unei conferințe organizate de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din României, faptul că lansarea schemei de ajutor de stat nr. 807/2014, dedicată stimulării investițiilor cu impact major în economie, „va fi pe 15 mai”.

De asemenea, conform ministrului, se are în vedere identificarea „unei noi scheme, special pentru zona de IMM-uri”.

Hotărârea de Guvern privind modificarea HG nr. 807/2014 este inclusă pe agenda ședinței Guvernului României de mâine, 21 aprilie 2022.

Descarcă HG

Proiectul de act normativ a fost lansat în consultare publică săptămâna trecută, iar prin modificările propuse investițiile mai mari de 1 milion euro vor fi direcționate către 92 domenii de activitate, precum: industria prelucrătoare, construcții, HORECA, informații și comunicații, sănătate și asistență socială. Nivelul de finanțare prin intermediul schemei de ajutor de stat se stabilește în funcție de mărimea proiectului de investiții și regiunea geografică.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Documente
HGANEXE-2.pdf
Vizualizări: 3685