Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Schemă în valoare de 1 milion de euro pentru sprijinirea companiilor aeriene care își încep activitatea pe aeroportul din Arad, aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a anunțat ieri, 5 aprilie 2022, aprobarea unei scheme românești în valoare de 1 milion de euro pentru a sprijini companiile aeriene care își încep activitatea pe aeroportul din Arad în contextul pandemiei de coronavirus.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat, iar ajutorul acordat va lua forma unor subvenții directe de până la 600,000 euro pe întreprindere.

Măsura va fi deschisă tuturor companiilor aeriene interesate care își încep activitatea pe aeroportul Arad și este menită să sprijine activitatea operatorilor aerieni și redresarea economică a regiunii în contextul pandemiei. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar.

În special, ajutorul:

  • nu va depăși limita de 2,3 milioane euro per beneficiar;
  • se acordă până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 120