Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Executivul a adoptat Memorandumul privind transmiterea oficială către Comisia Europeană a Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a anunțat faptul că în cadrul ședinței de guvern de ieri, 30 martie 2022, executivul a adoptat Memorandumul privind transmiterea oficială către Comisia Europeană a Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027.

Potrivit ministrului, vor fi 16 programe, opt naționale și opt regionale. Noutatea în această perioadă de programare o reprezintă programele operaționale dedicate infrastructurii de transport, sănătate și tranziție justă.

Toate aceste programe însumează o valoare de peste 32 de miliarde de euro.

După transmiterea Acordului de Parteneriat, Comisia Europeană are un termen maxim de 3 luni pentru a aproba documentul, se arată în anunțul oficial.

De asemenea, potrivit ministrul Vîlceanu, „tot astăzi (n.r ieri) am avut o discuție cu directorul general adjunct al Departamentului pentru politică regională și urbană din Comisia Europeană, Normunds Popens, legată de politica de coeziune și posibilitatea de a finanța din programele actuale cheltuieli generate de criza din Ucraina. Suntem alături de țara vecină și vom crea o axă de finanțare care să vină în sprijinul refugiaților”.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Facebook Dan Vîlceanu

Vizualizări: 292