Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Întâlnire cu reprezentanți ai MIPE pe tema crizei energetice. Apelul pentru proiecte pentru schema de regenerabile din PNRR se va deschide curând

La Ministerul Economiei a avut loc ieri, 25 martie 2022, o întâlnire de lucru între reprezentanții companiilor energo-intensive, companiilor din industria alimentară, auto și cea a materialelor de construcții și reprezentanții ai ministerelor Energiei, Finanțe, Fondurilor Europene, Dezvoltării și ANRE pentru a discuta problematica prețurilor energiei, care afectează mai multe sectoare industriale.

Principalele subiecte dezbătute au fost reglementarea pieței de energie şi operarea pe piață a contractelor bilaterale pentru achiziția de energie, majorarea compensărilor pentru emisii indirecte, dar şi susținerea unor segmente industriale, cum ar fi industria cimentului, a producătorilor de țevi sau a celor care produc hârtie şi carton.

Conform comunicatului, s-a pus accent pe utilizarea banilor prevăzuți în PNRR pentru investiții în proiecte de energie regenerabilă, precum și a celor prevăzuți în Fondul de Modernizare.

Dan Drăgan, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, a precizat că în scurt timp va fi deschis apelul pentru proiecte pentru schema de regenerabile din PNRR, estimarea fiind ca în luna septembrie să fie semnate contractele.

Sursa: Ministerul Economiei

Vizualizări: 421