Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Start ONG: Astăzi s-a lansat apelul special dedicat ONG-urilor în contextul crizei din Ucraina

Programul Start ONG, finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, a lansat astăzi, 14 martie 2022, un apel special adresat organizațiilor neguvernamentale și grupurilor informale/de inițiativă în contextul crizei umanitare din Ucraina.

60.000 de euro vor fi acordați în luna martie ONG-urilor și grupurilor informale, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate socială, care să ducă la sprijinirea comunităților cheie din cadrul acestui apel, în trei domenii: social, sănătate și educație.

Proiectele eligibile în program își vor concentra activitățile în jurul sprijinirii persoanelor refugiate prin activități cu caracter social:

  • distribuirea de pachete alimentare sau igienico-sanitare pentru centrele de cazare pentru refugiați; 
  • distribuirea de echipamente logistice, în funcție de necesitățile din teren pentru punctele de trecere a frontierei;
  • alte necesități urgente cu dovada necesarului de la coordonatorul locației, oferirea de transport persoanelor care tranzitează sau se stabilesc în Româniaoferirea de mese calde în punctele de tranzit/centrele de refugiați
  • activități de integrare ale persoanelor care au cerut azil sau care tranzitează pe o perioadă mai lungă sau alte activități de sprijin în funcție de nevoile specifice identificate sau observate de ONG-uri/grupuri informale (ex. sprijin pentru învățarea limbii româneasistență juridică); 
  • activități de suport medical pentru refugiații ucraineni care suferă de diferite afecțiuni cronice.

Proiectele pot fi înscrise pe 2 praguri:

  • Pragul nr. 1: proiecte în valoare maximă de 1.000 euro. Valoare totală finanțată: 20.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 20.
  • Pragul nr. 2: proiecte cu o valoare maximă de 2.000 euro.  Valoare totală finanțată: 40.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 20.

Apelul se va închide odată cu atingerea numărului de proiecte maxim admis de înscriere pentru fiecare prag.

Pentru mai multe informații puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Sursa: Programul Start ONG

Vizualizări: 544