Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Mai puțin de două săptămâni până la primul termen limită pe 2022 în cadrul EIC Accelerator. Granturi de până la 2,5 milioane de euro pentru start-up-uri și companii!

Odată cu adoptarea programului de lucru pentru 2022 al Consiliul European pentru Inovare, a fost lansat și EIC Accelerator, care sprijină întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) individuale, în special start-up-urile și companiile spin-out, să dezvolte și să extindă noi produse.

Programul oferă:

  • finanțare de până la 2,5 milioane euro pentru costurile de dezvoltare a inovării;
  • investiții de până la 15 milioane euro gestionate de Fondul EIC pentru extindere și alte costuri relevante. Companiile care lucrează pe tehnologii de interes strategic european pot aplica pentru investiții EIC de peste 15 milioane euro.

Acceleratorul se concentrează în special pe inovații, bazându-se pe descoperiri științifice sau descoperiri tehnologice („deep tech”) și în cazul în care este nevoie de finanțare semnificativă pe o perioadă lungă de timp înainte de a putea fi generate profituri.

Finanțarea și sprijinul sunt concepute pentru a permite unor astfel de inovatori să atragă sumele de investiții complete necesare pentru extindere într-un interval de timp mai scurt.

Primul termen limită de depunere a cererilor pentru anul în curs este 23 martie 2022.

Pentru mai multe informații, puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Sursa: Consiliul European pentru Inovare

Vizualizări: 836