Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Digitalizării: În curând va fi publicat în consultare publică ghidul solicitantului pentru programul de educație digitală și competențe digitale în IMM-uri

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, a făcut declarații săptămâna trecută, în cadrul unui eveniment organizat de cursdeguvernare.ro, cu privire la investițiile în domeniul digitalizării prin PNRR.

Pentru mediul de afaceri, ministrul a declarat că există bugetat „ca un număr de 5.400 de IMM-uri să beneficieze de investiții în zona digitală atât pe palierul competențelor și investițiilor în digitalizarea de bază, cât și așa zisele procese de digitalizare inovative”. Bugetul este, conform ministrului, de peste 500 de milioane de euro.

În domeniile educație și sănătate, ministrul a amintit câteva dintre proiecte, precum telemedicină pentru 200.000 de comunități și laboratoare de informatică pentru școli. Proiectele în aceste domenii au un buget alocat de peste 800 de milioane de euro prin PNRR, a completat ministrul. Acesta a menționat și cărțile de identitate electronice, cu „peste 4.5 milioane de cetățeni prevăzuți a fi beneficiari”.

În ceea ce privește dezvoltarea competențelor digitale în IMM-uri, ministrul a declarat faptul că sunt alocate resurse, iar „în curând va fi publicat, pentru consultare publică, ghidul solicitantului și avem un target de 2.000 de IMM-uri care vor fi beneficiare ale acestui program de educație digitală, competențe digitale”. De asemenea, referitor la investițiile în IMM-urile non-IT, ministrul a amintit două tipuri de investiții, pentru 5.429 de companii, respectiv competențe digitale de bază și automatizare-robotizare, în valoare de peste 500 de milioane de euro.

Vor fi alocate fonduri pentru „partea de software, servere, licențe de operare și tot ce înseamnă tehnologiile adecvate cloud-ului”, care depășesc 300 de milioane de euro, a completat acesta.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1413