Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Planul de Investiții pentru Europa sprijină un nou fond pentru finanțarea eficienței energetice a clădirilor din întreaga UE

Banca Europeană de Investiții (BEI) a alocat 30 de milioane de euro noului Fond Solar pentru Energie Durabilă ICAV (SSEF), conform unui comunicat al Comisiei Europene publicat ieri, 22 februarie 2022.

Investiția BEI este susținută de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS).

Cu o dimensiune țintă globală de 200 de milioane de euro, fondul SSEF a ajuns acum la prima închidere la 140 de milioane de euro.

Finanțarea sa va sprijini modelele de afaceri care economisesc energie, concentrându-se pe renovarea infrastructurii existente în Europa, în special a clădirilor. Vor fi sprijinite proiecte atât din sectorul public, cât și din cel privat, inclusiv întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), care se confruntă cu mai multe provocări în asigurarea finanțării.

SSEF a semnat, de asemenea, un acord cu schema de sprijin pentru Finanțarea Privată pentru Eficiența Energetică (PF4EE), o inițiativă comună lansată de Comisie prin programul LIFE și BEI. Unul dintre obiectivele PF4EE este de a încuraja investitorii instituționali privați, cum ar fi asigurătorii și fondurile de pensii, să investească în infrastructura europeană de eficiență energetică, în special în IMM-uri.

FEIS este pilonul principal al Planului de investiții pentru Europa, care a mobilizat până acum 546,5 miliarde euro de investiții, beneficiind peste 1,4 milioane de IMM-uri.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 233