Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Asociația Municipiilor din România: Descentralizarea absorbției fondurilor europene ar putea fi afectată în cazul în care ADR-urile ar fi plasate sub o autoritate centrală

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a propus marți, într-o discuție cu reprezentanții Comisiei Europene și cu șefii ADR-urilor înființarea unei Autorități de Management sub care să funcționeze cele 8 ADR-uri, au declarat surse politice.

El a explicat că ADR-urile, care au primit atribuții suplimentare în gestionarea fondurilor europene, o parte din PNRR, funcționează în prezent ca entități de drept privat, nu sunt instituții publice, iar acest lucru ridică o serie de probleme de ordin legal în exercitarea atribuțiilor de verificare și control.

Potrivit surselor, mai mulți primari și-au exprimat nemulțumirea că ADR-urile vor pierde din autonomie dacă vor intra sub autoritatea unui minister.

Primarii consideră că ar fi „puternic afectată descentralizarea absorbției fondurilor europene, precum și procesul de implementare a proiectelor cu finanțare europeană” și cer Guvernului să mențină cadrul legislativ din ultimii trei ani...sursa:www.g4media.ro, click aici și aici pentru mai multe detalii

Vizualizări: 174