Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFM a publicat calendarul programelor de finanțare pentru anul 2022. 9 ghiduri de finanțare vor fi lansate în consultare publică până în luna iunie!

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat ieri, 17 februarie 2022, calendarul programelor de finanțare pentru anul 2022.

Conform documentului, până în luna iunie 2022 vor fi publicate, în consultare publică, ghidurile de finanțare pentru următoarele programe:

  • Iluminat public 2022 (18 februarie) – cu un buget total de 500 de milioane de lei, vor putea aplica unitățile administrativ teritoriale. Programul ar urma să se lanseze în luna aprilie.
  • Stații de putere mică în localități/cartiere (25 februarie) – cu un buget total de 500 de milioane de lei, vor putea aplica unitățile administrativ teritoriale. Programul ar urma să se lanseze în luna mai.
  • Educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului (11 martie) – cu un buget total de 50 de milioane de lei, vor putea aplica ONG-uri, unitățile administrativ teritoriale și Ministerul Educației. Programul ar urma să se lanseze în luna aprilie.
  • Piste de bicicletă (26 martie) – cu un buget total de 500 de milioane de lei, vor putea aplica UAT-urile. Programul ar urma să se lanseze în luna iulie.
  • Rabla EV-IP (31 martie) – cu un buget total de 200 de milioane de lei. Programul ar urma să se lanseze în luna iunie.
  • Sisteme Fotovoltaice 2022 (29 aprilie) – cu un buget total de 300 de milioane de lei, vor putea aplica persoanele fizice. Prima etapă ar urma să se lanseze în luna iulie.
  • Eficiență energetică în clădiri publice 2022 (10 iunie) – cu un buget total de 1.4 miliarde de lei, vor putea aplica UAT-urile. Programul ar urma să se lanseze în luna septembrie.
  • Apă și canalizare – Prima conectare (23 iunie) – cu un buget total de 850 de milioane de lei, vor putea aplica UAT-urile. Programul ar urma să se lanseze în luna august.
  • Fabrici de reciclare (30 iunie) – cu un buget total de 1 miliard de lei, vor putea aplica persoanele juridice. Programul ar urma să se lanseze în luna septembrie.

În anul 2022, Programele Rabla Clasic și Rabla Plus se desfășoară etapizat, conform AFM. Pentru prima etapă, lansată în 08 februarie 2022, sumele pentru persoanele fizice au fost rezervate integral pentru ambele programe.

Pentru persoanele juridice, bugetul primei etape alocat Programului Rabla Plus a fost epuizat, iar pentru Rabla Clasic, sesiunea este în derulare, în limita bugetului disponibil. Prima etapa a programului Rabla pentru electrocasnice se va derula în luna mai. 

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AFM

Vizualizări: 3498