Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

48 de aplicații depuse pe apelul de preselecție pentru microelectronică IPCEI-MECT!

În data de 07 februarie 2022, ora 10:00, s-a încheiat perioada de transmitere a aplicatiilor pentru procesul de preselecție a potențialilor participanți directi și indirecți la Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor.

La închiderea apelului, au fost înregistrate 10 aplicații pentru potențiali participanți direcți și 38 de aplicații pentru potențiali participanți indirecți.

În urma parcurgerii etapei de verificare administrativă și a eligibilității, Ministerul Economiei a transmis solicitări de clarificare la care potențialii beneficiari trebuie să răspundă conform termenului solicitat.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului atrage atenția tuturor participanților să răspundă cu promptitudine solicitărilor, astfel încât să poată fi respectat termenul de 25 februarie 2022 pentru notificarea Comisiei Europene cu privire la potentialii participanti direcți și indirecți admiși în urma procesului de preselecție.

Decizia de a desemna participantul direct și/sau indirect are caracter provizoriu. Decizia finală îi aparține Comisiei Europene, ulterior fiind aprobată la nivel național prin Hotărâre de Guvern, potrivit MAT. Alocarea fondurilor rezervate în Planul Național de Redresare și Reziliență se va face ținând cont de mijloacele financiare disponibile, de obiectivele politicii de ajutor de stat și de reglementările în vigoare aplicabile.

Sursa: MAT 

Vizualizări: 216