Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MIPE: Termenul estimativ de lansare a măsurii 4.1.1 dedicată investițiilor în IMMuri este începutul lunii martie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis astăzi, 28 ianuarie 2022, faptul că schema de ajutor de stat aferentă măsurii 4.1.1. „Investiții în activități productive” din cadrul POC, a fost transmisă Consiliului Concurenței, pentru aviz și încărcată în Platforma de comunicare DG Competition cu autoritățile de concurență din statele membre. Conform prevederilor europene, Comisia Europeană are un termen de 30 de zile pentru analiză și transmiterea răspunsului.

Conform comunicatului, se estimează publicarea ghidului consolidat în urma consultării publice în prima jumătate a lunii februarie. Ghidul va fi aprobat și publicat după primirea avizului de la CE și publicarea schemei de ajutor de stat în Monitorul Oficial. Referitor la lansarea apelului, termenul estimativ este începutul lunii martie.

În ceea ce privește apelul dedicat sprijinirii IMM-urilor pentru dezvoltarea competențelor digitale ale angajaților, MIPE a transmis faptul că se pregătește majorarea sumei alocate pentru acest apel, de la 20 milioane la 20,6 milioane euro, pentru a putea fi finanțate primele 22 proiecte selectate în urma evaluării. Inițial fuseseră admise la finanțare 11 proiecte, iar încă 11 proiecte au reușit să egaleze punctajele celor selectate inițial urmare a soluționării contestațiilor.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Vizualizări: 4414