Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Eveniment online de prezentare a soluțiilor identificate prin programul Orizont

Comisia Europeană organizează în perioada 18 - 19 ianuarie 2022 evenimente online de prezentare a soluțiilor identificate prin programul Orizont.

Misiunile UE reprezintă o noutate a programului de cercetare și inovare Orizont Europa pentru 2021-2027, care urmărește să abordeze unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea noastră.

Prin acest program de lucru, Comisia Europeană lansează primele acțiuni de cercetare și inovare cu drepturi depline, care vor lansa misiuni în etapa de implementare.

Acțiunile includ sprijin direct pentru prioritățile-cheie globale ale UE, cum ar fi Pactul ecologic european, o Europă potrivită pentru era digitală, planul de acțiune pentru combaterea cancerului și o economie care funcționează pentru oameni.

Comisia Europeană invită cercetătorii și inovatorii, precum și cetățenii și toate părțile interesate să ia parte la cele cinci misiuni:

  1. Adaptarea la schimbările climatice: sprijinirea a cel puțin 150 de regiuni și comunități europene pentru a deveni rezistente la schimbările climatice până în 2030
  2. Cancer: îmbunătățirea vieții a peste 3 milioane de oameni până în 2030 prin prevenire, vindecare și pentru cei afectați de cancer, inclusiv familiile lor, să trăiască mai mult și mai bine
  3. Restaurați oceanul și apele până în 2030
  4. 100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030
  5. Un acord de sol pentru Europa: 100 de laboratoare vii și călăuze pentru a conduce tranziția către soluri sănătoase până în 2030

Nu este necesară înregistrarea. Sesiunile vor fi disponibile pentru vizionare de pe această pagină: EU Missions info days | European Commission (europa.eu)

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 324