Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Apel destinat continuării reformei curriculumului național aferent sistemului de educație preuniversitar

AM POCU a publicat joi, 30 decembrie 2021, apelul „Standardizare și evaluare unitară pentru sistemul de educație preuniversitar STANDEV”, Axa prioritară 6, Obiectivul Specific 6.3&6.5& 6.6.

Scopul principal al apelului constă în acordarea unui grant nerambursabil dedicat exclusiv continuării reformei curriculumului național prin abordarea componentei legate de evaluare din cadrul acestuia în vederea standardizării și evaluării unitare pentru sistemul de educație preuniversitar.

Cerințele pentru continuarea reformei curriculare și completarea curriculum-ului național obligatoriu revizuit pentru învățământul primar și gimnazial vor avea în vedere următoarele componente:

  • Elaborarea și propunerea spre avizarea de către ME a standardelor curriculare de învățare și a standardelor de evaluare pentru învățământul primar;
  • Elaborarea și propunerea spre avizarea de către ME a standardelor curriculare de învățare și a standardelor de evaluare pentru învățământul gimnazial.

Pentru această cerere de propuneri de proiecte solicitantul eligibil este Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridicăaflat în subordinea Ministerului Educației.

Suma alocată apelului este de 13.100.000 euro, pe cele două tipuri de regiuni de dezvoltare (Regiuni mai puțin dezvoltate/ Regiune mai dezvoltată).

În cadrul cererii de propuneri de proiecte se va selecta un singur proiect cu valoare maximă eligibilă de 13.100.000 euro.

Descarcă ghidul

Sistemul informatic MySMIS 2014 va fi deschis în data de 3 ianuarie 2022 ora 16.00 şi se va închide în data de 10 ianuarie 2022, ora 16.00.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Documente
Ghid POCU.zip
Vizualizări: 146