Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: 3,9 miliarde de euro pentru infrastructura feroviară, 2,7 miliarde euro pentru măsuri de eficiență energetică

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit, în cadrul Bucharest Forum, despre investiții prin PNRR, care vor contribui la dezvoltarea României în mai multe domenii. Conform comunicatului publicat de MEAT ieri, 13 decembrie 2021, vor fi alocate fonduri în valoare de 3,9 miliarde euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare și pentru căi ferate electrificate sau cu emisii zero.

Un alt punct important în PNRR îl reprezintă eficiența energetică, fiind alocate 2,7 miliarde euro pentru măsuri de eficiență energetică. Acești bani vor contribui la  renovarea seismică a clădirilor multifamiliale și publice și vor reduce emisiile de C02 cu cel puțin 0,15 milioane de tone în clădirile private și 0,075 milioane de tone în clădirile publice.

De asemenea, România are alocată, prin PNRR, suma de 855 milioane euro pentru producția de energie curată prin utilizarea surselor regenerabile de energie și a hidrogenului, ceea ce va permite tranziția de la energiile bazate pe combustibili fosili, către energii verzi, nepoluante, sustenabile.

Sursa: MEAT

Vizualizări: 398