Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR- se semneaza inca doua proiecte de infrastructura!

Vineri, 8 august 2008, Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor va semna douã contracte de finantare prin Programul Operational Regional (POR).

Semnarea primul contract, pentru proiectul „Reabilitare drum Ciucea-Crasna-Vîrsolt”, va avea loc la ora 10.00, la sediul Consiliului Judetean Sãlaj, cu participarea Ministrului Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, László BORBÉLY si a Directorului General al Autoritãtii de Management POR, Gabriel Friptu. Beneficiarul proiectului este Consiliul Judetean Sãlaj, având ca partener Consiliul Judetean Cluj si urmãreste reabilitarea infrastructurii regionale de transport în regiunea Nord-Vest, pentru dezvoltarea competitivã si durabilã a microregiunii de la confluenta a trei judete: Sãlaj, Cluj si Bihor. Valoarea totalã a proiectului este de 85.628.384,55 RON, acesta urmând a se va derula pe o perioadã de 32 de luni.

Cel de-al doilea proiect, „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turisticã Rãchitele-Prislop-Ic Ponor”, va fi semnat la ora 13.00, la sediul Consiliului Judetean Cluj, în prezenta Ministrului Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, László BORBÉLY, a Secretarului de stat în MDLPL, Anna HORVÁTH si a Directorului General al Autoritãtii de Management POR, Gabriel Friptu. Proiectul, având ca beneficiar Consiliul Judetean Cluj, îsi propune sã contribuie la dezvoltarea durabilã a zonei economice Rãchitele – Prislop – IC Ponor si la crearea premiselor pentru stimularea initiativei private. Valoarea totalã a acestuia este de 59.678.410, 51 RON iar durata de desfãsurare va fi de 36 de luni.

Presa va avea acces liber la ambele evenimente.

Pânã la aceastã datã, în cadrul POR au fost semnate 6 contracte de finantare pentru Axa prioritarã 2, în valoare totalã de 370.096.625,14 lei si 10 contracte de finantare pentru Axa prioritarã 6, în valoare de 44.286.235 lei.
sursa: www.mdlpl.ro

Vizualizări: 98