Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect pentru prelungirea perioadei de acordare a garanțiilor și creștere a plafonului maxim al granturilor din cadrul Programului IMM Factor

Ministerul Finanțelor a publicat marți, 5 octombrie 2021, în consultare publică, un Proiect Ordonanță de urgență pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.146/2020 privind Programul IMM FACTOR - Produs de garantare a creditului comercial și a Schemei de ajutor de stat asociată acestuia, cu modificările ulterioare.

Prin proiect se propun:

  • prelungirea perioadei de acordare a garanțiilor aferente programului pana la data de 31 decembrie 2021;
  • prelungirea perioadei de plată a grantului până la data de 31 octombrie 2022;
  • modificarea plafoanelor maxime ale granturilor de care pot beneficia IMM-urile în cadrul Programului în conformitate cu noile prevederi ale Cadrului Temporar, respectiv de la 800.000 euro la 1.800.000 euro per întreprindere, cu excepția:
    • întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii unde plafonul se modifică de la 120.000 euro la 270.000 euro;
    • întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole unde plafonul se modifică de la 100.000 euro la 225.000 euro.

Documentul prevede, de asemenea, eliminarea ipotecilor imobiliare dintre garanțiile colaterale cu care poate fi garantată garanția de stat, precum și modificarea procedurii de recuperare a creanțelor rezultate din plata garanțiilor emise pentru finanțările acordate în cadrul programului.

Descarcă proiectul de OUG

Propunerile, sugestiile şi opiniile pot fi transmise la adresa de e-mail: publicinfo@mfinante.gov.ro , în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării (n.r. 5 octombrie 2021).

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Finanțelor

Vizualizări: 105