Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Un nou apel destinat învățământului preuniversitar obligatoriu a fost lansat

AM POCU a lansat vineri, 1 octombrie 2021, apelul non-competitiv „Oferte și resurse curriculare îmbunătățite în vederea predării limbii române preșcolarilor și elevilor aparținând minorităților naționale din învățământul preuniversitar obligatoriu”, Axa prioritara 6, Obiectivul Specific 6.3&6.5&6.6.

Rezultatele așteptate în urma implementării operațiunii finanțate în cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte vizează:

  • Creșterea ratei de participare în învățământul primar și secundar și prin dezvoltarea unor măsuri integrate de prevenție;
  • Ofertă curriculară optimizată şi atractivă în învățământul primar, secundar, centrată pe formarea de competențe cheie, inclusiv pentru categoriile dezavantajate de copii în scopul prevenirii PTS și pe utilizarea de soluții digitale/de tip TIC în procesul de predare;
  • Competențe îmbunătățite ale personalului didactic din învățământul pre-universitar în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și a unei școli incluzive.

Solicitantul eligibil în cadrul acestui apel este Ministerul Educației.

Ministerul Educației poate aplica în parteneriat cu:

  • Agenții, structuri/alte organisme aflate în subordinea/coordonarea ME şi alte organisme publice cu atribuții în domeniul educației şi formării profesionale, inclusiv asigurarea calității în învățământul preuniversitar.

În cadrul categoriei de parteneri eligibili mai sus menționați se înscriu și Instituțiile de învățământ superior publice acreditate.

Bugetul alocat este de 10.000.000 euro (contribuția UE+ contribuția națională), pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia), din care contribuția UE este de 8.500.000 euro (corespunzând unei contribuții UE de 85%), iar contribuția națională este de 1.500.000 euro (corespunzând unei contribuții naționale de 15%).

Conform ghidului, se va selecta un singur proiect cu valoare maximă eligibilă de 10.000.000 euro.

Sistemul informatic MySMIS 2014 va fi deschis în data de 5 octombrie 2021 ora 16.00 şi se va închide în data de 29 octombrie 2021, ora 16.00.

Descarcă ghidul

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Documente
Ghid_POCU.zip
Vizualizări: 503