Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG pentru suportarea de la bugetul de stat a corecțiilor financiare, în consultare publică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat ieri, 21 septembrie 2021, în consultare publică, un Proiect de Ordonanţă de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul fondurilor europene.

Actul normativ reglementează suportarea de la bugetul de stat, cu încadrarea în prevederile bugetare anuale aprobate cu această destinație, a corecțiilor financiare și reducerilor procentuale stabilite pentru contractele de achiziție publică finanțate din Axa prioritară 3 a POIM si pentru contractele de achiziție publică de lucrari finanțate din Programul Operațional Regional prin stabilirea unui nou caz de aplicare, specific acestor contracte, prin modificarea art. 1, art. 2 alin. (11) și introducerea unei noi litere d) în art. 2 alin. (4), precum și modificarea  corespunzătoare a titlurilor Ordonanţei Guvernului nr. 14/2013 și Ordonanței Guvernului nr. 15/2013.

Pentru contractele de achiziție publică / contractelor de achiziție sectorială, încheiate de beneficiarii Programului Operaţional Infrastructura mare 2014-2020 și ai  Programului Operațional Regional, a căror procedură de atribuire a făcut obiectul verificării la nivel național, plata corecțiilor financiare și a sumelor aferente reducerilor financiare va fi asigurată din bugetul de stat.

Descarcă Proiectul de OUG

Observațiile se pot transmite timp de 10 zile de la data publicării (n.r. 21 septembrie 2021), la adresa de e-mail acte.normative@mfe.gov.ro .

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Vizualizări: 369