Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Prefinanțare în valoare de 237 milioane de euro pentru Letonia

Comisia Europeană a anunțat vineri, 10 septembrie 2021, plata a 237 milioane de euro în prefinanțare pentru Letonia, echivalentul a 13% din contribuția financiară a țării, astfel cum a fost stabilit în Decizia de punere în aplicare a Consiliului.

Prefinanțarea va contribui la inițierea implementării măsurilor cruciale de investiții și reformă prezentate în planul de redresare și reziliență al Letoniei. Comisia va autoriza alte plăți pe baza implementării investițiilor și reformelor incluse în planul de recuperare și rezistență al Letoniei.

Țara urmează să primească 1,8 miliarde de euro în total, care constă integral din granturi, pe toată durata planului său.

Letonia va finanța investiții și reforme precum:

  • Asigurarea tranziției verzi: planul leton include un proiect de investiții de 295 milioane euro pentru revizuirea sistemului de transport al zonei metropolitane Riga prin crearea unei rețele de transport public multimodal cu un singur orar, preț și sistem de bilete și investiții în infrastructură de transport curată, inclusiv căi ferate, tramvaie , autobuze electrice și piste pentru biciclete.
  • Sprijinirea tranziției digitale: 125 de milioane euro vor sprijini companiile care introduc tehnologii digitale, precum soluții de comerț electronic, inovație și produse noi. Planul Letoniei va aloca, de asemenea, 95 de milioane EUR pentru îmbunătățirea competențelor digitale pentru a îmbunătăți abilitățile digitale de bază și avansate.
  • Consolidarea rezilienței economice și sociale: planul include 158 milioane euro pentru reforme și investiții pentru modernizarea asistenței medicale, consolidarea rezilienței sectorului sănătății și creșterea disponibilității serviciilor medicale integrate și de înaltă calitate. Acesta prevede investiții în infrastructură și echipamente medicale în trei spitale universitare din Riga, șapte spitale regionale și 40 de instituții de îngrijire ambulatorie.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 93