Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană continuă asigurarea prefinanțărilor prin PNRR: Grecia primește 4 miliarde de euro

Comisia Europeană a anunțat ieri, 9 august 2021, plata a 4 miliarde de euro către Grecia în prefinanțare, echivalent cu 13% din alocarea de granturi și împrumuturi din țară în cadrul facilității de redresare și reziliență (RRF).

Grecia este una dintre primele țări care primesc o plată de pre-finanțare în cadrul RRF. Prefinanțarea va contribui la inițierea implementării măsurilor cruciale de investiții și reformă prezentate în planul de redresare și reziliență al Greciei. Comisia va autoriza alte plăți pe baza implementării investițiilor și reformelor prezentate în planul de redresare și reziliență al Greciei.

Țara urmează să primească 30,5 miliarde euro în total pe toată durata planului său (17,8 miliarde euro sub formă de granturi și 12,7 miliarde euro în împrumuturi).

Grecia va finanța investiții și reforme care se așteaptă să aibă un efect profund transformator asupra economiei și societății Greciei, precum:

  • Asigurarea tranziției verzi: 645 milioane euro vor fi direcționate către finanțarea interconectării cu Insulele Ciclade, sporind potențialul pentru surse regenerabile de energie, precum și capacitatea de stocare.
  • Sprijinirea tranziției digitale: 375 milioane euro vor stimula adoptarea tehnologiilor digitale, în special de către întreprinderile mici și mijlocii, și vor sprijini achizițiile de servicii digitale și aparatele de marcat pentru noile tehnologii.
  • Consolidarea rezilienței economice și sociale: 740 de milioane de euro vor fi investiți în consolidarea politicilor active pe piața muncii pentru creșterea ocupării cu normă întreagă, de asemenea pentru șomerii pe termen lung și persoanele defavorizate. Alte 627 milioane euro vor fi investite în îmbunătățirea și digitalizarea administrației publice, digitalizarea sistemului de justiție și accelerarea procedurilor judiciare, modernizarea și simplificarea legislației fiscale.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 133