Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ce oportunități de finanțare vor exista pentru mediul de afaceri în cadrul PNRR

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a participat ieri, 29 iulie 2021, la un eveniment organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România, unde a prezentat investițiile pentru instrumente financiare, care vor fi implementate cu sprijinul Băncii Europene de Investiții și Fondului European de Investiții, cât și investițiile prin PNRR.

În ceea ce privește digitalizarea IMM-urilor, ministrul a menționat faptul că va exista o schemă de ajutor de minimis de 100 de milioane de euro. Va exista, de asemenea, o suplimentare prin PNRR a „schemelor de ajutor de stat clasice, aprobate de către Comisia Europeană și gestionate de Ministerul de Finanțe, pe care cred că, companiile mari din România le cunosc, cu o prioritizare pe partea de digitalizare și economie verde”.

Acesta a precizat că este prevăzută o schemă de ajutor de minimis pentru securitate cibernetică și tehnologii avansate, precum și a unei scheme de ajutorare a companiilor românești să se listeze la bursă, care va presupune atât asistență tehnică, „se pot angaja oameni care să facă compania listabilă, cât și listarea propriu-zisă”.

O investiție de 350 de milioane de euro va fi îndreptată către micro-electronică, respectiv pentru a localiza producția de microelectronică în Europa. Valoarea ar putea fi suplimentată până la 400 de milioane de euro, conform ministrului.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Facebook | Cristian Ghinea

Vizualizări: 381