Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sistem de colectare selectiva a deseurilor si statie de sortare în aria orasului Ovidiu, jud Constanta

Primãria orasului Ovidiu, în parteneriat cu Primãria Mihail Kogalniceanu, Lumina si Murfatlar (Basarabi), demareazã, în cadrul programului Phare CES 2005, proiectul ”Sistem de colectare selectiva a deseurilor si statie de sortare în aria orasului Ovidiu, judetul Constanta”.

Proiectul are ca scop dezvoltarea si modernizarea elementelor de infrastructurã de mediu din domeniul gestionãrii deseurilor urbane/comunale în vederea cresterii gradului de reciclare si valorificare a deseurilor, îmbunãtãtirii nivelului de protectie a mediului si reducerii riscurilor privind sãnãtatea populatiei.

Prin implementarea acestui proiect se urmãreste dezvoltarea unui sistem de colectare selectivã a deseurilor urbane/comunale si amenajarea unei statii de sortare pentru acestea în zona orasului Ovidiu si a localitãtilor Murfatlar (Basarabi), Mihail Kogalniceanu si Lumina din judetul Constanta. Se are în vedere constructia a 89 de puncte de colectare selectivã si a unei statii de sortare, achizitionarea a 356 de eurocontainere pentru colectarea selectiva a deseurilor, a unei masini autocompactoare, precum si a echipamentelor pentru sortarea finalã a deseurilor în statia de sortare.

Proiectul se desfãsoarã pe o perioadã de 20 de luni (01.03.2008 – 30.11.2009) si are o valoare de 783.634,00 Euro+TVA.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 126