Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ordinul pentru mutarea banilor de la măsura 3 (investiții) la măsura 2 (capital de lucru), publicat în Monitorul Oficial! Care sunt pașii următori

Ordinul semnat de Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin care a fost aprobată alocarea de fonduri suplimentare pentru Măsura 2 dedicată sprijinirii IMM-urilor afectate de criza COVID-19, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 654 din 1 iulie 2021, pag 6-16.

Astfel, cele 241 de milioane de euro, aferente Măsurii 3 care a fost anulată, vor fi utilizate pentru plata contractelor aferente proiectelor depuse de companii la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Pașii următori vor fi semnarea actului adițional la contractul de finanțare între MIPE și MEAT după care vor putea fi efectuate plățile către antreprenori. MIPE estimează că întreaga procedură va fi finalizată în cursul săptămânii următoare, conform comunicatului oficial.

Context

Comisia Europeană a fost de acord cu alocarea temporară către Măsura 2 a fondurilor aferente Măsurii 3, până la reluarea acesteia cu fonduri din React EU, iar Guvernul a aprobat la sfârșitul lunii iunie o Ordonanță de Urgență în acest sens.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 392