Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Workshop privind lecțiile bazate pe dovezi pentru redresarea digitală și ecologică în Europa

Comisia Europeană a anunțat marți, 29 iunie 2021, evenimentul online Politica de Coeziune: Lecții bazate pe dovezi pentru redresarea ecologică și digitală a Europei, ce se va desfășura pe 24 septembrie 2021.

Workshop-ul își propune să exploreze oportunitățile și provocările generate de tranzițiile digitale și ecologice din Europa și regiunile sale. Planul de redresare și Next Generation EU urmează să redreseze întregul peisaj politic al UE către un scop comun: o redresare digitală, ecologică și favorabilă incluziunii în urma Covid-19.

Politica de coeziune – politica-cheie de dezvoltare a Uniunii – ocupă o poziție centrală în cadrul acestei oportunități istorice de a „reconstrui mai bine" în beneficiul tuturor cetățenilor și regiunilor.

Sunt necesare dovezi solide privind „ceea ce funcționează în practică" și o abordare cu adevărat interdisciplinară pentru a informa, ghida și modela o nouă generație de politici regionale și industriale capabile să realizeze această agendă. Vorbitori dintr-un set divers de domenii și instituții se vor angaja într-o dezbatere bazată pe dovezi cu privire la modul în care Next Generation EU și politica de coeziune a UE ar putea sprijini o redresare digitală, ecologică și favorabilă incluziunii în toate regiunile UE.

Evenimentul este organizat de Centrul Rossi-Doria (Roma Tre University) și London School of Economics and Political Science (LSE) în colaborare cu Asociația Europeană regională pentru știință (ERSA) și cu sprijinul Proiectului Erasmus+ Jean Monnet „Înțelegerea politicii economice europene: către o uniune mai profundă".

Persoanele interesate pot participa la eveniment completând formularul de înscriere disponibil aici.

Elena Buzilă,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 131