Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se actualizează Clasificarea activităţilor din economia naţională (CAEN). Mediul de afaceri, invitat să transmită propuneri până pe 9 iulie

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat faptul că intenționează să actualizeze Clasificarea activităților din economia națională – CAEN, solicitând, în acest sens, sprijinul mediului de afaceri.

Conform MEAT, demersul are ca obiective ordonarea informațiilor economice și sociale potrivit noului mod de organizare și funcționare a societății românești și a economiei naționale, precum și concordanța cu clasificările utilizate pe plan european și internațional.

„Schimbarea structurilor economice şi tehnologiile noi generează noi activităţi şi produse, care le depăşesc ca importanţă pe cele existente. Aceste schimbări au avut o creștere accelerată în ultima perioadă de timp, în contextul efectelor pandemiei asupra modalităților de derulare a afacerilor și a creșterii gradului de digitalizare și reprezintă astfel o provocare constantă pentru clasificările statistice”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții mediului de afaceri pot trimite propuneri concrete și argumentate la adresa de email info.csu@imm.gov.ro, până la data de 9 iulie 2021.

Ultima actualizare a Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN (CAEN Rev. 1 a devenit CAEN Rev. 2), aprobată prin Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statistică nr. 337/2007, a fost determinată de necesitatea respectării prevederilor Regulamentului Comisiei Europene nr. 1.893/2006 de modificare a Regulamentului Consiliului Comunităţii Economice Europene nr. 3.037/90 privind Nomenclatorul Activităţilor din Comunitatea Europeană - NACE Rev. 2. Astfel, după data de 01.01.2008, documentele depuse de comercianţi în susţinerea cererii de înregistrare la oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal au fost întocmite potrivit CAEN Rev. 2.

Sursa: MEAT

Vizualizări: 1178