Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG: Relansarea măsurii 3-granturi de investiții prin REACT-EU. Fondurile disponibile în prezent, transferate către măsura 2-capital de lucru

Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat astăzi, 19 mai 2021, spre consultare publică, un proiect de OUG pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene – Forma revizuită, conform unui comunicat oficial publicat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Actul normativ vizează desființarea Măsurii 3 – granturi pentru investiții, în forma ei actuală, urmând ca ea să se refacă prin programul de finanțare europeană REACT-EU, aflat în prezent în proces de programare la MIPE, potrivit MEAT.

Schimbările preconizate urmăresc anularea în forma actuală a Măsurii 3 pentru a permite realocarea sumelor de la Măsura 3 la Măsura 2 pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse în acest moment, inclusiv cu sumele provenite din REACT-EU.

Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite în totalitate din REACT–EU. Măsura 3, în varianta prezentă, va fi anulată din cauza suspiciunilor de fraudare, confirmate de DNA prin începerea unei urmăriri penale in rem. Beneficiarii care au depus cereri de finanțare în cadrul Măsurii curente nu vor fi restricțonați prin criterii de eligibilitate să își redepună aplicația în vederea obținerii de granturi.

Descarcă proiectul de OUG

Dezbaterea publică a proiectului va dura 10 zile, conform Ministerului Economiei.

Sursa: MEAT & MIPE

Vizualizări: 3221