Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programele IMM Invest, AGRO IMM Invest, IMM Leasing și Noua Casă: Plafoanele de garantare aferente anului 2021 au fost angajate până la 43% în primele 13 zile de la lansare

În numai 13 zile lucrătoare de la operationalizarea masurilor guvernamentale pentru susținerea mediului de afaceri și alocarea plafoanelor de garantare pentru anul 2021, programele guvernamentale derulate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii au fost accesate în ritm rapid, solicitările de garantare aprobate consumând intre 7% și 43% din plafoanelor de garantare alocate acestui an, a anunțat vineri, 14 mai 2021, FNGCIMM.

IMM Invest

Conform comunicatului, din plafonul de 14 miliarde lei alocat programului IMM Invest România aferent anului 2021, circa 7% din plafonul de garantare a fost accesat de peste 10.340 IMM-uri care au solicitat finanțări de 12,4 miliarde lei prin platforma dedicată programului.

Agro IMM Invest

FNGCIMM a transmis faptul că plafonul de 1 miliard de lei al subprogramului AGRO IMM INVEST, a fost angajat în proporție de 12,7%, în numai 13 zile calendaristice. Cei 2.250 beneficiari solicitând finanțări în valoare de 3.5 miliarde lei.

IMM Leasing de Echipamente și Utilaje

Despre programul IMM LEASING de ECHIPAMENTE ȘI UTILAJE, FNGCIMM a trasmis doar că un număr mare de operatori de leasing financiar s-au înscris în program, urmând ca acesta să producă rezultate în perioada următoare.

Noua Casă

De la operaționalizarea Programului Noua Casa, la sfârșitul lunii martie 2021, au fost acordate cca 5000 garanții, cu o valoare de aproximativ 646 milioane lei, care susțin finanțări de circa 1,26 miliarde lei, se arată în comunicatul oficial. Astfel, plafonul de garantare alocat programului pentru anul 2021, în valoare de 1,5 miliarde lei, este deja angajat în proporție de 43%, iar solicitările zilnice de garantare înregistrează un record cu peste 200 de solicitări pe zi.

În ceea ce privește efectele produse de către aplicarea OUG 37/2020 privind facilitatea de amânare a obligațiilor de plata a dobânzilor aferente creditelor ipotecare, FNGCIMM a acordat garanții de stat pentru 47.610 de beneficiari de credite ipotecare, care au solicitat băncilor amânarea ratelor, pentru maxim 9 luni de zile. Valoarea totala a acestor garanții este de aproximativ 238 milioane lei.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: FNGCIMM

Vizualizări: 236