Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bv-CyH: Cyber Hub-ul din Brașov ce are ca scop dezvoltarea serviciilor publice digitale și interoperabilitatea acestora

Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, alături de Centrul Național Cyberint, Universitatea „Transilvania” Brașov, Atos Convergence Creators SRL și ADR Centru au lansat marți, 11 mai 2021, un HUB regional în municipiul Brașov, ce va facilita în viitor dezvoltarea serviciilor publice digitale și interoperabilitatea acestora.

Cyber HUB-ul (Bv-CyH) are ca obiectiv principal consolidarea ecosistemului de inovare în domeniul securității cibernetice, cu impact regional, național și european, bazat pe utilizarea resurselor comune ale membrilor fondatori și pe atragerea și implicarea partenerilor strategici.

Proiectul conține 3 direcții de acțiune principale:

  • Educație - componenta va fi axată pe următoarele categorii de utilizatori: învățământ gimnazial, preuniversitar și universitar, precum și către profesioniștii IT&C.
  • Organizarea de evenimente de conștientizare - demersurile de conștientizare vor fi concentrate asupra angajaților din instituții publice, operatori de infrastructuri critice, companii și alți potențiali beneficiari cheie.
  • Inovare - ecosistemul de inovare va cuprinde programe de mentorat, incubare, accelerare afaceri specializate și Start-Up-uri de profil.

Urmează să fie lansată o platformă web, care va cuprinde toate informațiile relevante și care să faciliteze promovarea funcționalităților acestuia. Totodată, vor fi făcute publice primele programe educaționale de profil și anunțate primele evenimente organizate sub egida Bv-CyH în parteneriat cu companiile de profil.

Reamintim faptul că România va găzdui o agenție europeană, respectiv „Centrul European pentru Securitate Cibernetică” (Cyber-UE), care va avea sediul în București și care se va ocupa de siguranța cibernetică pentru toate statele membre.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 84