Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul LIFE a fost aprobat oficial de Parlamentul European!

Vineri, 30 aprilie 2021, Parlamentul European a aprobat oficial acordul cu statele membre privind programul LIFE, care îi va permite să investească 5.4 miliarde de euro în proiecte climatice și de mediu în următorii șapte ani.

Programul LIFE se numără printre programele de finanțare ale Uniunii Europene pentru care Comisia a propus cea mai mare creștere proporțională pentru perioada 2021-2027.

Bugetul total alocat pentru LIFE va fi împărțit între 3.5 miliarde euro pentru activități de mediu și 1.9 miliarde euro pentru acțiuni climatice. Programul va contribui la schimbarea către o economie curată, circulară, eficientă din punct de vedere energetic, cu emisii reduse de carbon și rezistentă la climă, pentru a proteja și îmbunătăți calitatea mediului și pentru a opri și inversa pierderea biodiversității. 

Cu contribuția sa de 64% din bugetul său la obiectivul de finanțare a schimbărilor climatice, acesta este unul dintre cei mai mari contributori la obiectivele climatice din toate programele UE.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 1131