Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consiliul UE a adoptat regulamentul de instituire a Centrului de competențe în materie de securitate cibernetică cu sediul la București

„Centrul european industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică” va colabora cu o rețea de centre naționale de coordonare desemnate de statele membre și va aduce laolaltă principalele părți interesate europene, inclusiv industria de profil, instituțiile academice și de cercetare, precum și alte asociații relevante ale societății civile, pentru a forma o comunitate de competențe în materie de securitate cibernetică, cu scopul de a consolida și a disemina know-how-ul în materie de securitate cibernetică în întreaga UE.

Consiliul a adoptat ieri, 20 aprilie 2021, regulamentul de instituire a centrului și a rețelei. Urmează adoptarea finală de către Parlamentul European.

Centrul de competențe va coopera strâns cu Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA).

Etapele următoare

Votul de ieri, prin procedură scrisă, semnifică adoptarea de către Consiliu a poziției sale în primă lectură. Actul legislativ trebuie acum să fie adoptat de Parlamentul European în a doua lectură înainte de a fi publicat în Jurnalul Oficial al UE. Regulamentul va intra în vigoare la 20 de zile după publicare.

Sursa: Consiliul UE

Vizualizări: 109