Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

„Regenerarea turismului european prin cultură, patrimoniu și creativitate”, tema ediției 2021 a Premiilor pentru destinațiile turismului cultural durabil

Tema ediției din acest an a Premiilor pentru destinațiile turismului cultural durabil 2021 este „Regenerarea turismului european prin cultură, patrimoniu și creativitate”, a anunțat vineri, 8 aprilie 2021, Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Premiile vor fi acordate pentru realizările destinațiilor turistice culturale care au produs rezultate semnificative legate de îmbunătățirea experienței vizitatorilor, respectând în același timp tradițiile și implicând comunitățile locale.

Pentru al patrulea an consecutiv, Comisia Europeană de Turism (ETC) a colaborat din nou cu Rețeaua Europeană de Turism Cultural (ECTN) , Europa Nostra și Rețeaua Regiunilor Europene pentru Turism Competitiv și Durabil (NECSTouR) pentru a încuraja dezvoltarea destinațiilor turistice durabile în întreaga Europă.

Data limita depunere proiecte: 1 iunie 2021

Premiile comune sunt deschise tuturor destinațiilor turistice din Europa, autorităților naționale, regionale și locale, consiliilor și asociațiilor de turism, organizațiilor de gestionare a destinațiilor, muzeelor, centrelor de interpretare, rutelor culturale, festivalurilor și ONG-urilor culturale. Aceștia sunt invitați să-și prezinte rezultatele în domeniul turismului cultural durabil în șase categorii selectate:

  1. Situri arheologice și muzee ca atracții turistice culturale
  2. Turism pe jos și călătorii lente – Sinergii cu turismul cultural, susținut de traseul cultural „Via Francigena” al Consiliului Europei
  3. Digitalizarea în turismul cultural durabil, către destinații inteligente
  4. Produse turistice transnaționale tematice, inclusiv traseele culturale europene
  5. Contribuția industriilor culturale și creative (ICC) la dezvoltarea turismului cultural și creativ, în cadrul „Anului internațional al economiei creative pentru dezvoltarea durabilă 2021” și a proiectului Interreg Europe Cult-CreaTE, susținut de „Rețeaua turismului creativ”
  6. Activele patrimoniului feroviar pentru turismul cultural, în cadrul „Anului european al căii ferate 2021”.

Câștigătorii vor fi anunțați la ceremonia de premiere care va avea loc în cadrul celei de-a 14-a Conferințe internaționale pentru turism cultural în perioada 20-23 octombrie 2021 la Atena, Grecia.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 230